Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі в Березнегуватській ДПІ обговорено механізм «податкової амністії»

опубліковано 13 січня 2022 о 14:38

Начальник Березнегуватської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віталій Резніченко 13 січня 2022 року провів чергову зустріч з платниками податків.

На зустрічі повідомлено, що до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість добровільно задекларувати активи, які були одержані за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Учасниками заходу обговорено механізм «податкової амністії», цілі та переваги, які надає використання задекларованих коштів та майна у майбутньому.

Також обговорено питання необхідності декларування успадкованого майна. Податківець повідомив, що якщо об’єкти рухомого або нерухомого майна були отримані у спадок (подарунок) від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення, то подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію платнику податків не потрібно за умови відсутності інших підстав для подання такої декларації.

На прохання учасників податківець розповів про перелік активів, щодо яких не здійснюється нарахування одноразового збору до бюджету, ставки збору до бюджету та терміни їх сплати. Також нагадав присутнім, що одноразова спеціальна декларація подається виключно через Електронний кабінет платника.

Віталій Резніченко на закінчення заходу наголосив на необхідності використання сучасних сервісів ДПС та можливостях дистанційного спілкування з органами податкової служби. Повідомив, що всю необхідну інформацію, послуги можна отримувати в режимі онлайн, без відвідування ДПІ.