Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Первомайські податківці проводять семінари щодо особливостей використання РРО у 2022 році

опубліковано 13 січня 2022 о 15:08

У Первомайській ДПІ відбулась робоча зустріч начальника ДПІ  Сергія Будурацького, фахівців податкової інспекції з представниками бізнесу.

Керівник нагадав, що з 1 січня 2022 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України щодо обов’язкового використання касових апаратів. Таким чином уже 1 січня 2022 року у своїй діяльності підприємці-платники єдиного податку другої-четвертої груп обов’язково мають використовувати касові апарати – реєстратори розрахункових операцій (РРО) чи програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Звільнені від обов’язкового використання касових апаратів підприємці, що здійснюють торгівлю в селах (крім підакцизних товарів). Виключення не застосовуються, якщо: одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції; одночасно здійснюється дистанційна торгівля; сільською радою ухвалене рішення про обов’язкове застосування РРО.

Посадовець повідомив і про розміри санкцій за порушення порядку використання касових апаратів. Так, штрафи за розрахунки без касового апарата становитимуть 100% від вартості проданих із порушеннями товарів, робіт, послуг (за порушення, вчинене вперше); 150% від вартості – за кожне наступне вчинене порушення.

Принагідно присутніх проінформовано про розміри податків та внесків, що сплачуватимуть ФОПи у 2022 році.

Не оминули увагою  присутні і питання  проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. В ході зустрічі присутнім надали роз’яснення по заповненню декларацій.