Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівським підприємцям активно роз’яснюють положення податкової амністії та застосування РРО/ПРРО

опубліковано 14 січня 2022 о 11:14

Початок 2022 року фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській  області розпочали з активного  роз’яснення новацій податкового законодавства в частині одноразового декларування та застосування РРО/ПРРО.

Під час чергової зустрічі з підприємцями, податківці зазначили що, з 1 січня 2022 року набрали чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій для здійсненні розрахункових операцій. Відповідно до вимог п.296.10 ст.296 ПК України РРО або ПРРО не зобов’язані  застосовувати  платники  єдиного податку першої групи.

Для зручності отримання необхідної інформації платникам було рекомендовано використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали.

Користуючись нагодою, податківці  ознайомили платників з кампанією одноразового декларування, розповівши, хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, а які не підлягають декларуванню, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.