Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Центральної ДПІ проводить зустрічі з платниками

опубліковано 17 січня 2022 о 13:41

Працівники Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують інформувати громадськість про запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування. Як відомо, кампанія декларування триває з 1 вересня 2021р. і завершиться через 7 місяців.

Податківці звертають увагу громадян, що мають статки, придбані за рахунок доходів, з яких не сплачено податків повністю або частково, на можливість участі у добровільному декларуванні. Після проходження процедури спеціального декларування, яка передбачає сплату одноразового збору, декларант отримає ряд державних гаранті та можливість вільно розпоряджатись амністованим майном у майбутньому.

Під час чергової зустрічі, яка відбулась 13 січня 2022 року в приміщенні ДПІ, начальниця Лариса Сілочі розповіла, які активи законодавець дозволив не декларувати. Зокрема до таких активів відносяться: активи, сумарна вартість яких не перевищує 400 тис. грн на дату завершення одноразового добровільного декларування; квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно 120 кв. м або майнові права на такі квартири; житлові будинки або об’єкти незавершеного будівництва, загальна площа яких не перевищує 240 кв. м; об’єкти нежитлової нерухомості, загальна площа яких не перевищує 60 кв. м; земельні ділянки, сукупний розмір яких не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу (не більше 0,01 – 2,0 гектарів залежно від призначення земельної ділянки); один транспортний засіб особистого некомерційного використання. 

Крім того, податківиця розповіла про порядок декларування готівкових коштів. Передбачено, що для цілей одноразового добровільного декларування до подання декларації особа повинна розмістити кошти у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України. Банк зобов’язаний після зарахування коштів на спеціальний рахунок ужити заходів для встановлення джерел походження таких коштів».

Користуючись нагодою, учасники заходу обговорили важливі зміни, які запровадженні для ФОП в Україні з 1 січня 2022 року, зокрема в частині обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій.