Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування в Центральній ДПІ

опубліковано 17 січня 2022 о 14:15

В Центральній ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області триває робота по роз’ясненню вимог Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належним їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Днями з метою інформування громадськості щодо особливостей проведення кампанії одноразового декларування відбулась чергова зустріч з платниками податків.

Учасники заходу отримали вичерпну інформацію щодо того, хто може взяти участь в одноразовому декларування, які активи можуть бути задекларовані, який розмір одноразового збору необхідно сплатити за результатами декларування та в які терміни, а також, які державні гарантії отримає декларант після проводження процедури одноразового декларування.

Крім того, податківці надали інформацію щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році. Так присутніх повідомлено, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, в які строки та в який спосіб подається декларація про майновий стан і доходи. Податківці звернули увагу платників на те, що з 1 січня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783, яким затверджено зміни в формі податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкцію щодо заповнення такої декларації.

Відвідувачам ЦОП ДПІ надано відповідні листівки та буклети, які висвітлюють законодавчі аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування.