Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота триває!

опубліковано 18 січня 2022 о 16:04

В Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжуються зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, застосування РРО/ПРРО та популяризації користування Електронним кабінетом.

Під час чергової зустрічі з підприємцями, податківці зазначили що, з 1 січня 2022 року набрали чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій для здійсненні розрахункових операцій. Відповідно до вимог п.296.10 ст.296 ПК України РРО або ПРРО не зобов’язані  застосовувати  платники  єдиного податку першої групи.

Для зручності отримання необхідної інформації платникам було рекомендовано використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

В ході зустрічі платникам було наглядно продемонстровано, як за допомогою електронних ключів здійснити вхід до «Електронного кабінету платника» та які можливості надає даний сервіс.

Також присутнім нагадали, що в Україні триває кампанія одноразового добровільного декларування. Детально розповіли про те, хто може взяти участь в такому декларуванні, які статки підлягають декларуванню, який розмір збору необхідно сплатити після подання спеціальної декларації.

Присутні отримали відповіді на питання, які їх зацікавили, та тематичні листівки для ознайомлення з основними аспектами одноразового декларування та банери для ДПС Миколаївщини: про основні аспекти застрсування РРО/ПРРО у 2022 році.