Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецьких підприємців інформують про особливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 січня 2022 о 16:05

Сьогодні в Єланецькій селищній раді за участю голови Любові Баденко та начальника Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлани ЯРМОЩУК проведено зустріч з фізичними особами-підприємцями селищної територіальної громади з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та /або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Очільницею податкової доведено до відома ФОП, що з 01 січня 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій та /або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп стало обов’язковим для спрощенців 2, 3 та 4 груп, які здійснюють розрахункові операції. Світлана Ярмощук наголосила, що згідно пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та /або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Також податківицею було наголошено, що 23 грудня 2021 року Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Постанови №1336 від 23.08.2000 року, якими передбачено, що роздрібна торгівля на території села товарами (крім підакцизних товарів) фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, може здійснюватись без застосування РРО/ПРРО (за умови використання ними розрахункових книжок та КОРО). Цей пункт не застосовується якщо роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля,зокрема через Інтернет; сільськими радами та радами територіальних громад,прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Учасники заходу мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання щодо особливостей застосування касових апаратів. Податківиця закликала платників податків активно долучатись до процесу фіскалізації та дотримуватись у своїй діяльності норм чинного законодавства.