Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок та термінів реєстрації ПРРО – головна тема зустрічі в ЦОП Центральної ДПІ

опубліковано 18 січня 2022 о 16:11

Сьогодні в ЦОП Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області заступник начальника відділу електронних сервісів та звітності ДПІ Світлана Стефанишин провела консультаційну зустріч для платників податків з питань порядку та термінів реєстрації ПРРО.

Податківиця розповіла, що застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 317), який розроблений відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Наголосила, що під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер. Фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

В ході зустрічі присутнім покроково розповіли, як правильно зареєструвати  ПРРО. Фахівець звернула увагу, що датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Світлана Федорівна рекомендувала інформацію щодо застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, використовувати з матеріалів банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.