Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі Снігурівських податківців з підприємцями

опубліковано 23 лютого 2022 о 10:08

Податківцями Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено ряд інформаційних зустрічей з платниками єдиного податку щодо змін у законодавстві та обов’язку застосування РРО та/або ПРРО з початку 2022 року.

Зустрічі  проводились безпосередньо на місцях здійснення господарської діяльності платників податків та в приміщенні ДПІ.

Підприємців проінформовано про новації у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку ІІ-IV груп, згідно з якими з початку 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим для вказаної категорії підприємців. Детально розповіли про порядок ведення обліку товарних запасів за місцем продажу (господарському об’єкті), який затверджено наказом Міністерства фінансів  України від 03.09.2021р. №496.

Наголошено, що вести облік товарних запасів зобов’язані  фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які зареєстровані платниками податку на додану вартість та підприємці другої - четвертої груп, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних виробів.

Також акцентовано увагу платників податків на перевагах застосування касових апаратів та програмних РРО при веденні господарської діяльності та роз’яснено порядок реєстрації програмних РРО.

Окрім надання інформації про новації в законодавстві щодо РРО та  ПРРО, платникам нагадали і про проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала уже з 1 січня 2022 року. А ще увага була зосереджена на  законодавчих нормах добровільної кампанії одноразового декларування активів громадян, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.     

Податківцями  було  зауважено , що участь у податковій амністії забезпечить можливість декларантам легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору.