Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вітовська ДПІ активно інформує громадян про зміни у податковому законодавстві

опубліковано 17 березня 2023 о 15:38

Відвідувачі Центру обслуговування платників Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області отримують якісну консультаційну допомогу щодо кампанії декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2022 році. Працівники інспекції надають інформаційну допомогу платникам податків при заповненні декларації про майновий стан і доходи,  розповідають про оподаткування доходів фізичних осіб. 

Зокрема, начальник інспекції Світлана Архипова систематично проводить зустрічі з громадянами, які звертаються за отриманням адміністративних послуг. Як зауважила Світлана Архипова, платники податків насамперед потребують індивідуального спілкування з фахівцями ДПІ щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства, а саме стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, своєчасності сплати податків та недопущення заборгованості.

Крім того, під час зустрічей обговорюються питання офіційного працевлаштування найманих працівників та обов’язків податкового агента, нарахування та сплата податків, обов’язки сплати мінімального податкового зобов’язання у 2023 році, користування електронними сервісами ДПС України. 

Світлана Архипова звертає увагу відвідувачів, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. 

В інспекції зазначили, що інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).