Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги електронних сервісів ДПС розповіли у Кривоозерській ДПІ

опубліковано 22 березня 2023 о 14:00

Одним із пріоритетних напрямів роботи ДПС України в умовах воєнного стану залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників та забезпечення електронної взаємодії з органами ДПС.

З цього питання у приміщенні Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області було проведено роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо користування податковими сервісами. 

Фахівцями інспекції було поінформовано платників про роботу безкоштовного онлайн-сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua), який дозволяє в режимі реального часу подавати заяви на отримання адміністративних послуг в електронній формі, звітність, отримувати актуальні відомості з реєстрів і інших корисних ресурсів. Найпопулярніші з них: «ЗІР», «Електронний кабінет платника» і «Дія» від Міністерства цифрової трансформації України. 

Слід зазначити, що Державна податкова служба України продовжує цифровізацію та розвиток сучасних електронних сервісів для платників податків. Так, нещодавно впроваджено нову версію вебпорталу ДПС, яка наразі працює в тестовому режимі. Оновлений інтерфейс спрощує доступ до інформації, необхідної платникам для виконання податкових зобов’язань. Портал оптимізовано для використання на смартфонах та планшетах, поширення контенту в соціальних мережах. Завдяки покращеному пошуковому модулю вебпорталу користувачі можуть швидко та зручно знайти необхідну інформацію. 

Фахівці Кривоозерської ДПІ акцентували увагу присутніх на тому, що перевагами Електронного кабінету є те, що він працює цілодобово, в режимі онлайн, безкоштовно, на персональному комп’ютері або смарт-пристрої без встановлення додаткового програмного забезпечення.