Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Баштанській ДПІ консультують щодо реєстрації ФОП

опубліковано 29 березня 2023 о 14:59

У Баштанській ДПІ проводяться консультації громадян з питань реєстрації ФОП. Заступник начальника Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кулик допомагає громадянам, які звертаються до ДПІ, розібратися у питаннях щодо реєстрації суб’єкта господарювання як фізичної особи - підприємця, що має намір працювати на спрощеній системі оподаткування. Також, обговорюються можливості зміни системи оподаткування ФОП протягом законодавчо встановлених строків.  

На черговій зустрічі Тетяна Кулик роз’яснила, що реєстрація ФОП починається з подання заяви до Державного реєстратора. Після здійснення такої реєстрації, якщо платником прийнято рішення застосовувати спрощену систему оподаткування, необхідно подати відповідну заяву до контролюючого органу за основним місцем обліку. Скористатись такою адміністративною послугою доцільно через електронний кабінет платника, так як це дуже зручно та значно заощаджує час. Також фахівець звернула увагу на необхідність правильного заповнення  обов’язкових відомостей в заяві, а саме ПІБ фізичної особи-підприємця, ідентифікаційний номер, податкова адреса суб’єкта господарювання, місце провадження господарської діяльності, види діяльності згідно з КВЕД, обрана група та ставка єдиного податку, кількість осіб, які перебувають з ФОП у трудових відносинах, дата. А також, обов’язковим є подання Повідомлення за формою 20-ОПП про наявні об’єкти оподаткування протягом 10 календарних днів з дати державної реєстрації.

На зустрічі також розглянуто питання щодо строків подання податкової звітності ФОП, строків сплати податкових зобов’язань, а також щодо різних видів системи оподаткування та періодів подання відповідної звітності.