Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» щодо змін у законодавстві під час воєнного стану провели у Єланецькій ДПІ

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:06

У Єланецькій ДПІ проведено засідання «круглого столу» з питань внесення змін до Податкового кодексу України та змін у трудове законодавство під час воєнного стану. 

У засіданні взяли участь представники Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, керівники сільськогосподарських підприємств району та приватні підприємці.

Засідання «круглого столу» відкрила начальник Єланецької ДПІ Світлана Ярмощук, яка ознайомила присутніх зі змінами до податкового законодавства під час воєнного стану та наголосила на тому, що незадекларована праця - це погано не тільки для найманих працівників, а також і для роботодавців. 

Використання незадекларованої праці для роботодавців це: 

додаткові витрати часу та ресурсів на навчання працівників;

проблеми з отриманням банківських кредитів та інвестицій;

закритий вихід на нові ринки, а в разі перевірки – істотні штрафи за порушення трудового законодавства.

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Інна Добровольська ознайомила присутніх із змінами в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану. Розповіла про типи договорів, умови роботи, оплату праці, відпустки, які існують під час воєнного стану. 

В обговоренні взяли участь голова фермерського господарства «Шкурат В.Й.» - Володимир Шкурат, бухгалтер фермерського господарства «Атіка» Олена Матяш, приватний підприємець Ольга Гололобова. З усіх питань, які виникали в ході обговорення, фахівцями надано роз’яснення податкового та трудового законодавства.