Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад тисячу адміністративних послуг надано платникам податків Вітовською ДПІ

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:07

Одним з головних напрямків роботи Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області є забезпечення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг. 

У січні – березні 2023 року працівниками Вітовської ДПІ надано платникам податків 1039 адміністративних послуг, у тому числі в електронному вигляді - 161. 

Найбільший попит мала адміністративна послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. 

У  І кварталі 2023 року видано 673 картки платників податків та внесення змін до реєстраційного номера облікової картки платника податків Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Видано відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків у кількості 196 довідок. 

Також найбільш вагомими є адміністративні послуги щодо опрацювання документів платників єдиного податку. Так, за період з 01.01.2023 по 31.03.2023 опрацьовано 56 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування та видано 91 витяг з реєстру платників єдиного податку. 

Спеціалістами ЦОП за січень – березень 2023 року видано 4 довідки на підтвердження статусу податкового резидента України, 1 довідку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, 1 довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи. 

З початку поточного року суб’єктам господарювання видано 3 витяги з реєстру платників податку на додану вартість. 

Разом з цим, запитуваною з боку суб’єктів господарювання є послуга з реєстрації реєстратора розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій – відповідно надано 16 та 2 таких послуг.  

Окрім надання адміністративних послуг, працівниками ЦОП Вітовської ДПІ платникам та громадянам надаються консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для поданої звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії декларування доходів, отриманих у 2022 році, застосування РРО/ПРРО та користування електронними сервісами ДПС.  

У Вітовськії ДПІ пропонують платникам податків для отримання адміністративних та інших послуг використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків (https://www.cabinet.tax.gov.ua)/