Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО та ПРРО роз’яснюють фахівці Арбузинської ДПІ

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:09

В. о. начальника Арбузинської ДПІ ГУ ДПС в Миколаївській області Наталя Задера провела роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо застосування РРО та ПРРО. 

Зазначила, що обов’язок ФОП використовувати РРО та ПРРО при здійсненні розрахункових операцій вступив у дію з 1 січня 2022 року. Реєстратори розрахункових операцій у 2023 році зобов’язані використовувати підприємці, які здійснюють розрахункові операції.

Таким чином, застосування РРО обов’язкове для підприємців, що ведуть розрахункові операції в готівковій чи в безготівковій формі, при продажі товарів або надані послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також при прийманні готівки для подальшого її переказу. 

Керівниця інспекції ознайомила присутніх з категоріями підприємців, які не мають обов’язку використовувати програмні та класичні реєстратори розрахункових операцій.

Окрім того, Наталя Задера повідомила, що у разі виявлення здійснення розрахункових операцій через РРО чи ПРРО на неповну суму вартості проданих товарів чи послуг, не проведення розрахункових операцій через РРО та ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидачі відповідного розрахункового документа накладаються штрафи.