Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси користування сервісом «Електронний кабінет» йшлося на тренінгу в Миколаївській ДПІ

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:12

Нещодавно фахівцями Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено тренінг для платників податків, в ході якого було роз’яснено нюанси користування сервісом «Електронний кабінет» та забезпечено якісну консультаційну допомогу платникам податків. 

У ході тренінгу було визначено основні переваги електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua), зокрема: економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбання бланків звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів. За допомогою сервісу «Електронний кабінет» платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, у тому числі подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО.

На практиці під час тренінгу було продемонстровано, як саме проходить процес подання декларації, формування та відправка електронного листа до податкових органів,  як платникам податків отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами та як провести звірку щодо об’єктів оподаткування. Учасникам заходу нагадали про можливість листування з платниками податків через Електронний кабінет.

Крім того, податківці під час зустрічі з платниками надали роз’яснення щодо права на отримання податкової знижки,  шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, а також обговорили питання стосовно нового порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів та ЄСВ.