Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз'яснення Снігурівських податківців щодо податкової знижки

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:13

Фахівці Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській  області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо змін та новацій у податковому законодавстві. 

Одним з нагальних питань, з яким звертаються громадяни до податкової, є питання щодо використання права на отримання податкової знижки. 

Під час чергової зустрічі з платниками податківцями було надано роз’яснення із зазначеного питання.

Фахівці інспекції зазначили, що до податкової знижки включаються витрати, фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. У 2023 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2022 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього року. 

Податкову декларацію платник може направити до контролюючого органу як у паперовому вигляді, так і в електронній формі у режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника податків, вхід до якого здійснюється за адресою: https://www.cabinet.tax.gov.ua.

Крім того, податківці звернули увагу, що право на податкову знижку мають лише ті фізичні особи, які отримують офіційно заробітну плату та сплачують з неї податок на доходи. Загальна сума податкової знижки не може перевищувати суму річної заробітної плати.

Під час зустрічі спеціалістами інспекції надано практичну допомогу платникам при заповненні декларацій про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки.