Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Первомайському ЦОП платники отримали понад 3 тисячі адміністративних послуг

опубліковано 02 травня 2023 о 10:55

У січні - квітні 2023 року працівниками ЦОП Первомайської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області надано представникам бізнесу та громадянам 3057 адміністративних послуг. Зокрема, в електронному вигляді платники отримали 631 послуг, решта 2426 – безпосередньо в ЦОП. 

Найбільша кількість наданих адмінпослуг -  це видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2023 року надано понад 1727 таких послуг.  

Серед адміністративних послуг також користуються попитом такі послуги:  реєстрація платника єдиного податку – 136; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 320; надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 657; надання довідки про доходи – 18. Крім того, платникам податків надано 33 послуги, пов’язані з реєстрацією РРО, книг обліку РО, розрахункових книжок. 

Звертаємо увагу, що адміністративні послуги податкової служби можна отримати онлайн. Процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника». За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).  

Також, для допомоги платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з детальним роз’ясненнями щодо користування електронними сервісами ДПС: https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/" .