Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На допомогу платникам у Баштанській ДПІ рекомендують загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР)

опубліковано 15 травня 2023 о 13:12

З метою обізнаності платників податків щодо актуальних змін, які відбуваються у податковому законодавстві, фахівці Баштанської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області рекомендують використовувати Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР).

Так, головний державний інспектор Баштанської ДПІ Олег Кухарчук провів для платників тренінг щодо користування цим ресурсом. Він повідомив, що доступ до ресурсу ЗІР можливий через будь-яку пошукову систему в інтернет-мережі ( у томі числі в мобільній версії) та пояснив зручність користування і можливість самостійно ознайомитись з актуальними питаннями та отримати відповіді. Вхід в ЗІР здійснюється за адресою zir.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

Податківець зазначив, що ресурс ЗІР містить розділи, що є досить зрозумілими і зручними в користуванні. Наприклад, у розділах «Запитання і відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» інформація систематизована за напрямами: оподаткування, єдиний внесок, електронні довірчі послуги, інші питання законодавства. Передбачений також зворотний зв'язок. Користувачу пропонується оцінити надання послуг або залишити коментар-пояснення щодо причини незадоволення у полі «Примітки, зауваження, пропозиції».