Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снігурівській ДПІ платникам податків розповідають про актуальні питання оподаткування

опубліковано 15 травня 2023 о 13:29

На черговій зустрічі з платниками податків начальник Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот розповіла про актуальні питання щодо повноти сплати податків в умовах воєнного стану, важливість сплати податку на майно, погашення податкового боргу, дотримання вимог податкового законодавства. 

Також повідомила, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків,зборів, єдиного внеску. При цьому зауважила, що до 1 липня діє перехідний період і платники можуть заповнювати платіжні доручення за старим зразком. 

Керівник ДПІ детально зупинилася на видах доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, а також нагадала громадянам про можливість скористатися правом на податкову знижку. 

Розповіла Наталія Дребот і про сплату мінімального податкового зобов’язання власниками або користувачами земельних ділянок сільськогосподарського призначення. За словами посадовиці, якщо земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді, тоді сплачувати МПЗ доведеться її власнику, у кого ж є офіційний договір оренди – за того сплачувати має орендар. Також зазначила, що МПЗ не будуть сплачувати власники земельних ділянок у населених пунктах чи дачних (садових) кооперативах. Громадянам МПЗ нараховуватиме податкова служба, а от суб’єкти господарювання обчислюватимуть суму податку самостійно. 

Наприкінці зустрічі керівник ДПІ повідомила про один із популярних електронних сервісів ДПС – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків як юридичних, так і фізичних осіб – підприємців та громадян.