Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засоби електронного зв’язку на допомогу платникам

опубліковано 12 травня 2023 о 13:18

В Центрі обслуговування платників Центральної ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області постійно проводяться бесіди з платниками податків про можливості електронних сервісів від ДПС, зокрема «Електронного кабінету платника». Цим сервісом сьогодні користується більшість платників податків.

Головний державний інспектор відділу податкових сервісів та звітності ДПІ Марина Сіра роз’яснила відвідувачам, як правильно використовувати електронні сервіси ДПС.

У платників податків виникло питання щодо особливостей прийняття чи неприйняття податкової декларації засобами електронного зв’язку.

Марина Сіра зауважила, що підставою для неприйняття податкової декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа, містить достовірні обов’язкові реквізити та надана у форматі, доступному для її технічної обробки. 

До речі, як зазначила податківиця, можливо самостійно продовжити сертифікати через сервіс Повторне (дистанційне) формування сертифікатів на сайті ca.tax.gov.ua або в програмі Користувач КНЕДП ДПС. Також на час військового стану ключі автоматично продовжуються за день до закінчення - після продовження завантажте нові сертифікати.