Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям роз’яснили, як реєструватися платником єдиного податку

опубліковано 12 травня 2023 о 13:14

Фахівцями Арбузинської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області було надано роз’яснення платникам податків щодо порядку реєстрації особи платником єдиного податку. Повідомлено, що контролюючий орган зобов’язаний зареєструвати особу протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування. 

У ході розмови було зазначено, що зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація. Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. 

Фахівці інспекції надали практичну допомогу платникам щодо подачі заяви на застосування спрощеної системи оподаткування, а також щодо подачі форми 20-ОПП через Електронний кабінет платника.