Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінги щодо використання сервісу «Електронний кабінет» проводить Миколаївська ДПІ

опубліковано 19 травня 2023 о 14:15

У Миколаївській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області відбулися зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації користування Електронним кабінетом, подання звітності ФОП та виправлення помилок у ній. Також нагадали про обов’язковість застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій.

Фахівці Миколаївської ДПІ постійно проводять тренінги для платників податків щодо використання сервісу «Електронний кабінет» та подання звітності в електронному вигляді. 

У ДПІ створено робоче місце для громадян та фізичних осіб - підприємців, де кожен бажаючий  може отримати кваліфіковану допомогу при поданні  податкової звітності. 

Під час чергового заходу податківці ДПІ надали роз’яснення платникам та покроково продемонстрували на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких модулів програми формується, підписується та відправляється звітність, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису. 

Під час навчання податківці зауважили, що завдяки електронним сервісам, можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також отримати іншу корисну інформацію.

Також платники були ознайомлені з порядком подання декларації з метою отримання податкової знижки за витратами на навчання. 

В ході зустрічі платники податків отримали відповіді на поставлені запитання.

Фахівці Миколаївської ДПІ повідомляють, що з актуальними новинами податкового законодавства можна оперативно знайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.

.