Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування ПРРО йшлося на тренінгу в Баштанській ДПІ

опубліковано 22 травня 2023 о 14:05

Фахівці Баштанської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводять консультації, тренінги щодо питань використання програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

Відкриття і закриття зміни при застосуванні ПРРО, робота ПРРО в режимі офлайн - тема тренінгу, який провела головний державний інспектор Баштанської ДПІ Світлана Волкодав.

Вона зазначила, що протягом робочої зміни між ПРРО та фіскальним сервером ДПС здійснюється обмін даними про кожну розрахункову операцію в режимі онлайн. Протягом дня можна відкривати кілька змін на одному ПРРО, попередньо закривши попередню. Автоматичне закриття зміни у ПРРО не передбачене. Після закриття робочої зміни касир формує фіскальний звітний чек (Z-звіт) та відправляє на реєстрацію до фіскального сервера (ФС) ДПС. Пiсля отримання підтвердження з ФС його можна зберігати в зручний спосіб - у електронному або друкованому вигляді. 

Податківиця розповіла про можливість роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС та звернула увагу, що працювати в офлайн-режимі ПРРО може не більше 36 годин підряд і не більше 168 годин протягом календарного місяця.