Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якісно й оперативно: у Кривоозерській ДПІ громадяни можуть отримати ідентифікаційний номер платника податків

опубліковано 23 травня 2023 о 14:28

У Кривоозерській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області якісно та оперативно можна отримати ідентифікаційних номер платника податків, що є одним із головних документів громадянина України. 

Протягом першої декади травня 2023 року до Кривоозерської ДПІ звернулося 16 громадян для отримання адміністративної послуги щодо присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Головний державний інспектор Кривоозерської ДПІ Наталія Галайда під час надання адміністративної послуги надає роз’яснення громадянам, а саме:

- реєстраційний номер облікової картки  платника податків - це індивідуальний десятизначний унікальний код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб, тобто особистий номер для обліку в фіскальних органах для сплати податків та інших обов’язкових платежів, який присвоює Державна податкова служба України.

- реєстраційний номер облікової картки платника податків необхідний кожному платнику податків, який не змінюється протягом усього життя, крім випадків пов’язаних з релігійними переконаннями. 

Фахівець наголосила, що у разі зміни даних про особу сам реєстраційний номер облікової картки платника податків не потрібно міняти – слід внести зміни в дані щодо платника податків, звернувшись до податкової інспекції з відповідними документами.

В інспекції звернули увагу, що оформити картку платника податків, внести зміни (зміна прізвища чи ім’я тощо) до Реєстраційної картки платника податків чи отримати дублікат можна в державній податковій інспекції за місцем проживання або за місцем отримання доходів. Послуга надається безкоштовно.