Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яку систему оподаткування обрати платникам допоможуть у Березнегуватській ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 14:29

Працівниками Березнегуватської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області постійно проводяться роз’яснення чинного податкового законодавства громадянам.

Головний державний інспектор Березнегуватської ДПІ Вікторія Шевченко розповіла платникам про порядок державної реєстрації фізичних осіб - підприємців та порядок здійснення господарської діяльності після реєстрації.

Вона зазначила, що найпростіший спосіб реєстрації фізичною особою – підприємцем – це використання електронних сервісів порталу Дія. Для цього потрібно лише мати кваліфікований електронний підпис.

Після державної реєстрації новостворений платник податків повинен обрати систему оподаткування (загальна чи спрощена). Для переходу на спрощену систему оподаткування необхідно до податкового органу за основним місцем обліку подати заяву. Її можна подати в електронному вигляді, використовуючи Електронний кабінет платника та власний кваліфікований електронний підпис, або в паперовому вигляді, особисто, відвідавши ДПІ. Одна з умов реєстрації платником єдиного податку (спрощена система оподаткування) є відсутність податкового боргу. 

У ході зустрічі були роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо перебування платника податків на спрощеній системі оподаткування. Також було зазначено, що розрахункові операції в готівковій формі необхідно проводити з використанням реєстратора розрахункових операцій або програмного реєстратора розрахункових операцій (крім перебування на 1 групі єдиного податку).