Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоодеській ДПІ відбулася зустріч з керівниками та бухгалтерами бюджетоутворюючих підприємств  

опубліковано 26 травня 2023 о 14:58

Новоодеська ДПІ проводить роз’яснювальну роботу з платниками податків стосовно умов для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022, який є основою функціонування європейських платіжних систем. 

Наразі з приводу цього та інших питань у травні проведено ряд зустрічей з керівниками та бухгалтерами бюджетоутворюючих підприємств району, а саме ТОВ «Новоодеський елеватор», Філії ТОП СП «Нібулон», ТДВ ім. Т.Г. Шевченка, фермерського господарства «Регул» та інших. 

Платників податків ознайомлено з Порядком заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції, який набрав чинності з 01 квітня 2023 року. Одночасно запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, платежів єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Платникам було надано консультації щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та знищене чи пошкоджене нерухоме майно відповідно до положень Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» та Постанови Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2022 року № 1364.

Також у ході зустрічей були обговорені питання стосовно мінімального податкового зобов’язання та легалізації робочих місць з метою своєчасного та якісного наповнення бюджету.