Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кривоозерська ДПІ: Як повернути помилково перераховані кошти?

опубліковано 29 травня 2023 о 11:17

В Кривоозерській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено зустріч із платниками податків щодо повернення помилково перерахованих коштів. Роз’яснення з даного питання надала головний державний інспектор Кривоозерській ДПІ Інна Сиглянник.

Фахівчиня зазначила, що при заповненні платіжок із помилками виникає несвоєчасне зарахування платежів до бюджету, а сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, після чого може виникнути податковий борг. Щоб уникнути цього, необхідно правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу». 

Під час зустрічі також висвітлювались питання своєчасності сплати податків  та порядку заповнення платіжних документів на сплату податків.  Інна Сиглянник відмітила що при помилковій сплаті платник податків має право повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання. Для цього потрібно подати заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені. Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та /або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Податківиця наголосила, що заяву можна подати у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету або в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми (J/1302001 – для юридичних осіб та F/1302001 – для фізичних осіб).

Також звернула увагу, що при поданні заяви про повернення та/або перерахування платникам помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені через Електронний кабінет  опрацювання здійснюється в найкоротші терміни.