Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця Снігурівської ДПІ з Центром зайнятості

опубліковано 29 травня 2023 о 11:23

Днями відбулася робоча зустріч начальника Снігурівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з в. о. директора Баштанської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Заприкут Іриною.      

Основною метою зустрічі стало обговорення питання щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, реалізації спільних заходів з проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства, особливо в частині використання найманої робочої сили, виплати заробітної плати не нижче мінімальної та необхідності укладення трудових договорів.

Центром зайнятості була надана інформація про державні програми, впроваджені як для підтримки бізнесу, так і для соціально незахищених представників населення, зокрема, молоді, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів, учасників бойових дій. Метою вищезазначених програм є  створення нових робочих місць, офіційне оформлення трудових відносин, надання повного соціального пакету найманим працівникам протягом декількох років, своєчасна та у повному обсязі сплата податків і зборів – розвиток економіки нашої держави на шляху до перемоги.   

Керівник податкової інспекції відмітила, що питання збільшення надходжень до бюджетів за рахунок легалізації заробітної плати – є одним із основних заходів у діяльності податківців.

Наталія Дребот підкреслила, що фахівцями ДПІ постійно проводиться моніторинг даних податкової звітності з метою встановлення переліку СГ, де нараховується заробітна плата нижче мінімального розміру. «Особлива увага приділяється тим підприємствам, де значні обороти, цілодобовий режим роботи, діяльність пов’язана з великим фізичним навантаженням, при цьому кількість найманих осіб незначна та низька заробітна плата», - наголосила податківиця.

Під час зустрічі була розглянута можливість проведення інформаційно - розʼяснювальної роботи серед роботодавців службою зайнятості спільно з податковою службою з питань легалізації праці, намічені плани співпраці в майбутньому.

Зокрема, обговорено питання щодо реалізації спільних заходів, які сприятимуть забезпеченню проведення співбесід з питання підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, а саме проведення низки спільних семінарів із роботодавцями та представниками бізнесу з метою їх ознайомлення із перевагами офіційного оформлення трудових відносин та діючими програмами для підтримки бізнесу, які надаються державою. Тим самим підвищити рівень обізнаності роботодавців та закликати до легалізації трудових відносин.