Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з головами фермерських господарств щодо змін у податковому законодавстві провели у Єланецькій ДПІ

опубліковано 29 травня 2023 о 11:20

26 травня 2023 року в приміщенні Єланецької ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено зустріч з головами фермерських господарств – платниками податків, у якій взяли участь керівники фермерських господарств «Желан В.В.» та «Желан Т.М.».

У ході заходу обговорювались питання щодо змін до Податкового кодексу Україні в період воєнного стану, укладання договорів оренди земельних ділянок фермерським господарством та реєстрації найманих працівників.

Начальник Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Ярмощук ознайомила присутніх зі змінами до податкового законодавства під час дії воєнного стану та повідомила, що 6 травня 2023 року набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року №2050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон) . 

Зауважила, що Законом змінено механізм визначення переліку територій,на яких ведуться(велися) бойові дії або тимчасово окупованих. Керівникам фермерських господарств надано роз’яснення щодо реєстрації договорів оренди земельних часток (паїв) та включення даних земельних ділянок до податкової декларації платника єдиного податку 4 групи.

Також обговорено питання щодо офіційного працевлаштування найманих працівників. З усіх питань, які виникали в ході бесіди, надано обгрунтовані відповіді.