Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про безоплатне ПРРО від ДПС розповідають в Єланецькій ДПІ

опубліковано 04 вересня 2023 о 11:50

В Єланецькій ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії продовжуються зустрічі з платниками податків з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій.  

Під час зустрічей платникам податків роз’яснюється податкове законодавство в частині застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, переваги використання та порядок реєстрації ПРРО, а також відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг». 

Фахівці ДПІ наголошують, що для ФОП пропонується безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. При цьому безкоштовну програму можна встановити на будь-який пристрій, який має підприємець.

Суб’єктам господарювання наголошено, що при проведенні готівкових розрахунків вони зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується тільки підприємців – платників єдиного податку першої групи та фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі чи власну сільськогосподарську продукцію.