Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО чи ПРРО – тема зустрічі з представниками бізнесу Арбузинської громади

опубліковано 05 вересня 2023 о 14:22

Арбузинська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжує проводити роз’яснювальну роботу щодо застосування норм чинного законодавства із застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, начальницею податкової інспекції Аллою Василенко та головним державним інспектором інспекції Оксаною Пересунько проведено зустріч з представниками бізнесу Арбузинської громади, під час якої роз’яснено новації Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законах України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану» в частині застосування фінансових санкцій з 1 жовтня поточного року при порушенні норм розрахунків без застосування реєстраторів. До підприємців доведено інформацію щодо застосування РРО чи ПРРО, які є обов’язковими для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців першої групи оподаткування. 

Також, законодавством дозволено не застосовувати РРО спрощенцям інших груп, при здійсненні роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. 

Крім того, платників цікавили умови реєстрації ПРРО для ФОП, що надають послуги з використанням Інтернет з місця проживання (квартири, будинку), порядок надання в даному випадку фіскального чеку, порядку формування номенклатури товару, подання повідомлення за формою 20-ОПП та інші питання.

Аллою Василенко щоденно проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія», основними питаннями під час яких є: порядок реєстрації ПРРО та його переваги, ведення обліку товарної групи, роботи розрахункових реєстраторі під час вимкнення світла, застосування фінансових санкцій про порушення чинного законодавства та інші питання.