Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про відповідальність щодо застосування РРО/ПРРО йшлося на зустрічі у Березнегуватській ДПІ

опубліковано 07 вересня 2023 о 11:30

Начальник Березнегуватської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віталій Резніченко провів зустріч з платниками податків щодо питань реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій.

У ході заходу були розглянуті питання, пов’язані з набранням чинності з 01 серпня 2023 року Закону України  від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219). 

Зокрема, детально було обговорено  особливості оподаткування у період дії воєнного стану в частині реєстрації та застосування РРО/ПРРО і дотримання платниками податків, які здійснюють розрахункові операції вимог чинного законодавства. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Платникам повідомлено, що ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Віталій Резніченко наголосив, що з 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.