Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Баштанській ДПІ проведено тренінг для платників з встановлення ПРРО

опубліковано 08 вересня 2023 о 14:44

Фахівці Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують проводити активну роз’яснювальну роботу щодо питань використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.

На черговому тренінгу з ФОП головний державний інспектор податкової інспекції Наталя Фоміна ознайомила платника податків з покроковою інструкцією з встановлення ПРРО на обраний пристрій та початок роботи з програмою ПРРО ДПС.

Податківиця зазначила, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті платника податків.

Наталя Фоміна наголосила, що при первинній реєстрації ПРРО обов’язковою є реєстрація об’єкта оподаткування. Реєстрація ПРРО і операторів (касирів) в системі здійснюється шляхом подання форм 1-ПРРО та відповідно 5-ПРРО. Після успішної реєстрації цих заяв при вході в програму вказується шлях до каталогу з сертифікатами ЕПЦ, зареєстрованим в електронному кабінеті і секретним ключем. Для роботи з РРО довідник номенклатури повинен бути заповнений.