Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кривоозерської ДПІ обговорили зміни у законодавстві з використання РРО 

опубліковано 08 вересня 2023 о 14:45

У Кривоозерській селищній раді відбулась семінар-нарада з суб’єктами господарювання 2, 3 та 4 групи спрощеної системи оподаткування та загальної системи оподаткування за участі першого заступника селищної ради Андрія Підвисоцького, начальника Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяни Кирилюк, головного державного інспектора Кривоозерської ДПІ Наталії Галайди.

Метою зустрічі стало обговорення змін у законодавстві з використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Тетяна Кирилюк зазначила, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Зокрема, з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом, будуть застосовуватися фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

Під час наради всім присутнім було роздано інформаційні матеріали стосовно застосування РРО/ПРРО та відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій.