Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування РРО/ПРРО – зручність, чесність, переваги

опубліковано 08 вересня 2023 о 14:55

Фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують роз’яснювальну роботу щодо змін в податковому законодавстві, які повинні враховувати у своїй діяльності платники податків (як діючі, так і новостворені). 

Так, при зустрічах з фізичними особами-підприємцями, керівницею Снігурівської ДПІ Наталією Дребот до всіх присутніх доводилась інформація про те, що Законом України № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність суб’єктів господарювання за не проведення фіскалізації готівкових розрахунків з покупцями. Відповідно, уже з 01 жовтня 2023 року за кожен невиданий чек підприємець може сплатити штрафну санкцію у розмірі від 25 до 150 відсотків вартості реалізованого товару чи послуги.  

На питання від ФОП «Який реєстратор розрахункових операцій краще обрати: класичний чи програмний?», - головний державний інспектор податкової інспекції Алла Водарчук відповіла, що це – особистий вибір кожного платника, проте податківці рекомендують звернути увагу на програмне забезпечення від ДПС, так як суттєвими перевагами ПРРО вважаються висока функціональність, зручність та легкість у користуванні. Не менш важливою перевагою є також безоплатне користування.

Кожен підприємець також був поінформований про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку та інших майнових та немайнових податків.

Учасникам зустрічей вручено друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО та з інших актуальних питань податкового законодавства.