Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецька ДПІ: Зустрічі, консультації, тренінги – робота податківців у напрямку надання роз’яснень щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 11 вересня 2023 о 16:27

Фахівці Єланецької державної податкової інспекції ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводять зустрічі, консультації, тренінги з платниками податків щодо використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.  

Під час чергових зустрічей з фізичними особами – підприємцями головна державна інспекторка ДПІ Ірина Степанюк нагадала, що суб’єктам господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі, пропонується безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувачів. При цьому безкоштовну програму можна встановити на будь-який зручний пристрій, який є у підприємця. Також наголошено на тому, що ФОП можуть використовувати будь-який програмний РРО, представлений на ринку.

Податківиця звернула увагу, що суб’єкт господарювання самостійно приймає рішення щодо електронного засобу ідентифікації, який він буде застосовувати в ПРРО – удосконалений/кваліфікований електронний підпис або удосконалена/кваліфікована електронна печатка. Залежно від обраного засобу суб’єкту господарювання необхідно надіслати до ДПС повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (J/F1391802), у тому числі щодо особи, якій надані повноваження проводити розрахункові операції.

На всі питання, які виникали в ході зустрічей щодо реєстрації ПРРО, надано вичерпні відповіді та кваліфіковану допомогу.