Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеська ДПІ проводить роз’яснювальну роботу серед ФОП щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 12 вересня 2023 о 10:26

Фахівцями Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводиться робота в частині надання консультацій платникам податків щодо застосування РРО/ПРРО згідно з нормами чинного законодавства.

Так, начальником ДПІ Віктором Антоневичем та головною державною інспекторкою ДПІ Вікторією Бондар проведено зустрічі з фізичними особами-підприємцями Новоодеської ОТГ, під час яких надано роз’яснення щодо основних аспектів Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

В ході зустрічей суб’єктам господарювання надано детальну інформацію про реєстрацію та використання РРО/ПРРО, хто зобов’язаний використовувати реєстратори, а також кваліфіковані відповіді на інші нагальні питання щодо їх діяльності. Також вручено об’яви, пам’ятки та буклети. 

Окремим питанням поінформовано, що у разі встановлення контролюючим органом факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом будуть застосовуватись фінансові санкції. 

Також податківці повідомили, що не застосовувати РРО/ПРРО можуть ФОП першої групи спрощеної системи оподаткування.

Під час зустрічей з суб’єктами господарювання фахівці ДПІ дотримуються професійної етики, що сприяє формуванню позитивного іміджу Державної податкової служби та ефективному спілкуванню з платниками податків.