Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення тренінгів для платників податків – звичайне явище у щоденній роботі податківців Врадіївщини

опубліковано 14 вересня 2023 о 16:12

Фахівці Врадіївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують проводити активну роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо питань використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Так, начальницею Врадіївської ДПІ Наталії Байгер проведено черговий тренінг для платників податків щодо встановлення та використання ПРРО.

Податківиця зазначила, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті платника податків.

Наталя Байгер наголосила, що при первинній реєстрації ПРРО обов’язковою є реєстрація об’єкта оподаткування. Реєстрація ПРРО і операторів (касирів) в системі здійснюється шляхом подання форм 1-ПРРО та відповідно 5-ПРРО. Після успішної реєстрації цих заяв при вході в програму вказується шлях до каталогу з сертифікатами ЕПЦ, зареєстрованим в електронному кабінеті і секретним ключем. Для роботи з РРО довідник номенклатури повинен бути заповнений.