Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівські податківці проводять міні-семінари з питань роз’яснення податкового законодавства

опубліковано 14 вересня 2023 о 12:03

Наразі одним з найактуальніших питань є роз’яснювальна робота серед платників податків щодо застосування РРО/ПРРО.
Так, під час проведення податківцями Снігурівщини чергового міні-семінару за участі представників як малого, так і середнього бізнесу було обговорено ряд актуальних питань стосовно практичного застосування РРО/ПРРО.
На запитання присутніх відповідала начальниця Снігурівської ДПІ Головного управляння ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот, яка звернула увагу на основні норми Порядку реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та нагадала про надання Державною податковою службою України безоплатного ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам. 

Головна державна інспекторка податкової інспекції Алла Водарчук зауважила, що у разі обрання суб’єктами господарювання ПРРО з формами для реєстрації програмних РРО та інструкцією щодо їх заповнення можна ознайомитися на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/.../programni-rro/formi-prro/formi-prro/. На питання «Чи потрібна реєстрація ПРРО?» - інспекторка повідомила, що ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає обов’язковій реєстрації в контролюючому органі. 

Насамкінець семінару присутні отримали інструктивно-довідкові матеріали з питань, які обговорювались під час заходу.