Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Березанщини інформують фізичних осіб-підприємців з питань використання РРО/ПРРО

опубліковано 19 вересня 2023 о 13:20

Головним завданням на сьогоднішній час перед податківцями стоїть питання інформування платників ІІ - ІV групи єдиного податку щодо обов’язкового використання РРО/ПРРО. 

Так, в результаті проведених зустрічей фахівцями Березанської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області із суб’єктами господарювання обговорено покроковий алгоритм дій для встановлення РРО/ПРРО. Платникам податків неодноразово наголошено, що податкова служба пропонує зручний та легкий у користуванні ПРРО, який не потребує будь-яких фінансових витрат. Завантажити зазначене програмне забезпечення можна на офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro).

У ході зустрічей з фізичними особами – підприємцями податківці повідомляють, що ФОП можуть проводити розрахункові операції на ПРРО самі або працевлаштувати найманого працівника – касира, при цьому обговорюються питання щодо оформлення найманої праці.

Кожному підприємцю доведено до відома інформацію щодо сплати майнових і немайнових податків та єдиного податку.

Фахівці зазначають, що з 01.10.2023 у разі встановлення факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, будуть застосовуватися фінансові санкції щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Березанські податківці нагадують, що щоденно проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час яких платникам роз’яснюються вимоги податкового законодавства щодо застосування РРО, реєстрації РРО/ПРРО та переваги використання ПРРО.