Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Снігурівщині інформують про новації податкового законодавства-першочергово щодо використання РРО

опубліковано 19 вересня 2023 о 13:23

Фахівцями Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводиться робота, спрямована на доведення до суб’єктів господарювання та громадян інформації щодо змін податкового законодавства. 

Наразі одним із питань, яким цікавляться платники податків, є нововведення в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій з 01 січня 2022 року та відновлення відповідальності за ведення підприємницької діяльності без касових апаратів з 01 жовтня 2023 року.

Так, керівницею Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталією Дребот проведено зустріч з платниками податків, на якій наголошено про набрання з 01.01.2022 фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій ( РРО) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) для здійсненні розрахункових операцій. При цьому відповідальність за ведення підприємницької діяльності без застосування РРО/ПРРО (у разі їх обов’язкового застосування) було відтерміновано.

«На сьогодні ми охопили роз’яснювальною роботою усі категорії фізичних осіб – підприємців, які в обов’язковому порядку повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій. У зв’язку з прийняттям Закону № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 01 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Ці норми законодавства нададуть змогу аналізувати готівкові розрахунки та збільшити податкові надходження до бюджету. В цілому цей процес системний і потребує детального знайомства і фахового практичного застосування. Власне, тому податківці й працюють у тандемі з платниками», - зазначила Наталія Дребот .

Також під час зустрічі, зокрема, увагу було зосереджено на Порядку ведення підприємцями обліку товарних запасів. 

Крім цього, керівниця податкової інспекції розповіла про електронні сервіси ДПС, за допомогою яких платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, терміни подання звітності та інші питання.