Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема застосування РРО/ПРРО обговорюється на зустрічах податківців з представниками місцевої влади Врадіївщини

опубліковано 20 вересня 2023 о 10:14

Врадіївські податківці проводять міні-семінари з питань роз’яснення податкового законодавства з працівника ЦНАП.

Наразі одним з найактуальніших питань є роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО.

Так, під час проведення фахівцями Врадіївської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області чергового міні-семінару за участі представників ЦНАП обговорено ряд актуальних питань щодо практичного застосування РРО/ПРРО.

На запитання присутніх відповідала головнина державна інспекторка Врадіївської ДПІ Альона Царан, яка звернула увагу на основні норми Порядку реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та нагадала про надання Державною податковою службою України безоплатного ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам. 

Податківиця зауважила, що у разі обрання суб’єктами господарювання ПРРО, з формами для реєстрації програмних РРО та інструкцією щодо їх заповнення можна ознайомитися на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/.../programni-rro/formi-prro/formi-prro. 

На питання «Чи потрібно реєструвати ПРРО?» - інспекторка повідомила, що ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає обов’язковій реєстрації в контролюючому органі. 

Насамкінець семінару присутні отримали інформаційні матеріали з питань, які обговорювались під час заходу.