Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Особисті зустрічі з платниками податків – ефективний формат взаємодії

опубліковано 19 вересня 2023 о 13:28

У Миколаївській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області відбулися зустрічі з платниками податків в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації застосування РРО/ПРРО, актуальних питань податкового законодавства та користування Електронним кабінетом. 

Під час зустрічей розглянуто питання  застосування РРО та платіжних терміналів при здійснені готівкових розрахунків, порядок реєстрації ПРРО,  ведення товарного обліку та КОРО та новації у податковому законодавстві. 

Фахівці Миколаївської ДПІ повідомили платників про нюанси реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Також не залишили без уваги положення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці зазначили, що  01 жовтня поточного року завершується термін звільнення від відповідальності суб'єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», крім платників, які здійснюють продаж підакцизних товарів, купівлю/продаж іноземної валюти та здійснюють організацію та проведення азартних ігор, для яких діє інший порядок відповідальності. 

Наразі провадити торгівлю без касового апарату мають право лише платники єдиного податку першої групи. Проте, на деякий час, у зв’язку із воєнним станом, до підприємців не застосовувались фінансові санкції за порушення законодавства щодо РРО/ПРРО. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено з 01.10.2023 відповідальність суб’єктів господарювання за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО.

Спеціалісти Миколаївської ДПІ, проводячи роз’яснювальну роботу, інформують платників податків, що з формами для реєстрації ПРРО та інструкціями щодо їх заповнення вони можуть ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/.

З новинами податкового законодавства можна оперативно знайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv.