Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центральна ДПІ: Зустрічі з керівниками районних адміністрацій міста Миколаєва у форматі круглого столу!

опубліковано 21 вересня 2023 о 10:26

Начальниця Центральної державної податкової інспекція Головного управління ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі та заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу з надання адміністративних та інших послуг Ірина Сологуб відвідали з робочим візитом адміністрацію Центрального району Миколаївської міської ради. Конструктивний діалог відбувся між податківцями та заступником голови адміністрації Геннадієм Шкуренко та керівниками структурних підрозділів адміністрації Центрального району. 

У ході засідання присутні обговорили стан сплати податків до бюджетів громади та основні новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці постійно співпрацюють із представниками місцевої влади задля забезпечення фінансової стабільності та добробуту громад міста. Взаємодія податкової служби і органів місцевого самоврядування у напрямку обміну необхідною інформацією є важливою передумовою для ефективного адміністрування податків, що зараховуються до місцевих бюджетів. Тому обидві сторони зацікавлені у збільшенні надходжень податкових платежів до бюджетів, - запевнила учасників зустрічі Лариса Сілочі.  

Фінансова спроможність громад і висока податкова культура – невід’ємні. Саме у цьому напрямку варто працювати податковій службі та органам місцевої влади. У період протидії загарбникові вкрай важливо переконати платників податків дотримуватися вимог закону та сумлінно сплачувати податки, - звернувся до учасників засідання Геннадій Шкуренко.

Лариса Сілочі зазначила, що поряд із забезпеченням якісного податкового супроводу платників податків, також у межах наданих повноважень податківцями спільно з органами місцевого самоврядування області вживається комплекс заходів з метою попередження фактів використання неоформленої відповідно до законодавства найманої праці та належної державної реєстрації підприємництва.

Податківці сподіваються, що підприємці подбають і про дотримання вимог Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО, і таким чином убезпечать себе від застосування штрафних санкцій з 01 жовтня 2023 року. Оскільки з 01.10.2023 відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.  

За результатами зустрічі сторони домовилися щодо подальшої співпраці задля ефективного наповнення бюджетів громад міста.