Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі Снігурівських податківців із представниками ОТГ та старостами сіл

опубліковано 28 вересня 2023 о 09:25

Упродовж вересня 2023 року відбулися робочі зустрічі начальниці Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з керівниками структурних підрозділів ОТГ та старостами сіл.

В ході зустрічей обговорено питання нарахування мінімального податкового зобов'язання фізичним особам - громадянам. Наголошено про терміни сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної податку в умовах воєнного стану.

Крім того, податківиця нагадала, що землекористувачі мають право звернутися до органу податкової служби для проведення звірки щодо нарахування мінімального податкового зобов'язання з оригіналами підтверджуючих документів.

Також під час робочих зустрічей розглядалися актуальні питання щодо змін, які стосуються застосування платниками РРО/ПРРО, єдиного податку, а також щодо продовження співпраці у напрямку легалізації трудових відносин та погашення податкового боргу.

Зокрема була акцентована увага на відновленні відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи наданні послуг. Також податківці нагадали присутнім, що уряд ще з 01 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО, що дасть можливість забезпечити додаткові надходження до бюджетів територіальних громад. Це особливо важливо в період воєнного стану.