Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Арбузинська ДПІ: Тривають зустрічі з платниками щодо податкових новацій

опубліковано 29 вересня 2023 о 15:58

Новації Закону Українни від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та можливості програмних РРО – наразі основні теми консультування представників бізнесу у Арбузинській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області. 

Спеціалісти податкової інспекції проводять роз’яснювальні зустрічі з платниками, під час яких знайомлять з новаціями законодавства. 

Податківці пояснюють процес реєстрації касових і програмних РРО. Безкоштовне ПРРО від ДПС можна завантажити на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

Програмне забезпечення доступне для встановлення на комп’ютери, планшети, смартфони, що працюють на платформах Android, iOS, Windows.

Також податківці надають практичну допомогу у реєстрації програмного РРО та нагадують про реквізити, які обов’язково мають бути зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку, чи здійснення торгівлі без РРО. 

Арбузинська ДПІ консультує платників також за допомогою сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» про порядок застосування РРО/ПРРО.

Суб’єкти господарювання отримують на питання щодо переваг ПРРО порівняно з класичним апаратом, хто звільнений від застосування РРО, а кому необхідно обов’язково його використовувати, які штрафні санкції чекають з 01 жовтня 2023 року на підприємця за недотримання законодавства про використання РРО.