Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській ДПІ розглянули питання щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 02 жовтня 2023 о 15:38

Фахівцями Вітовської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області здійснюються щоденні заходи щодо посилення роз’яснювальної роботи про новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

Під час спілкування з платниками начальниця ДПІ Світлана Архипова звернула увагу присутніх на обов’язкову фіскалізацію готівкових розрахунків, при цьому відмітила, що законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання апаратних чи програмних РРО. Далі зазначила, що суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний). 

При цьому посадовиця зазначила, що нові версії безкоштовного ПРРО від ДПС для iOS та Web, а також оновлені версії для Windows та Android – це мобільність та можливість роботи в режимі офлайн.  ПРРО від ДПС – це сучасні та зручні сервіси!

Старша державна інспекторка ДПІ Світлана Коробіцина розповіла присутнім про послідовність дій, які необхідно здійснити підприємцям для реєстрації та використання РРО/програмного РРО та поінформувала платників щодо порядку проведення розрахунків, обліку товарних запасів за місцем їх реалізації у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням касової техніки, тощо. 

Під час зустрічі суб’єкти господарювання мали змогу з допомогою працівників інспекції пройти усю процедуру реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті платника податків.