Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Казанківські податківці роз’яснюють платникам законодавчі вимоги щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 29 вересня 2023 о 16:02

Казанківською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжується роз’яснювальна робота з платниками Казанківської та Володимирівської ОТГ щодо реєстрації РРО/ПРРО в контролюючих органах як передумови початку господарської діяльності, пов’язаної з продажем товарів та наданням послуг.  

Суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі фізичні особи – підприємці 2, 3, 4 груп (крім 1 групи) спрощеної системи оподаткування та на загальній системі оподаткування, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах. 

ДПС запропоновано для бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або класичного РРО, не обмежується. Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО. 

З 01 жовтня 2023 року відновлено відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265-ВР«Про застосування РРО у сфері торгівлі , громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), тому будуть застосовуватись фінансові санкції передбачені п.1 ст.17 Закону № 265.