Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вітовська ДПІ: Роз’яснювальна робота щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО триває

опубліковано 17 жовтня 2023 о 10:43

Фахівці Вітовської ДПІ  ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують спілкуватися  з фізичними-особами підприємцями у форматі відкритого діалогу та інформують суб’єктів господарювання щодо порядку реєстрації та застосування РРО/ПРРО. 

У Центрі обслуговування платників Вітовської ДПІ відведено спеціальне робоче місце, яке оснащене мережею Інтернет. За необхідності фахівці інспекції у доступній формі демонструють зручність та доступність роботи з електронними сервісами ДПС.  

Під час зустрічей податківці пояснюють механізм реєстрації класичних РРО  і програмних РРО, наголошують, що підприємці можуть самостійно обрати, що застосовувати для проведення розрахункових операцій – РРО чи ПРРО,   а також повідомляють про переваги використання ПРРО «у смартфоні» - безкоштовного програмного забезпечення від ДПС.  

Заступниця начальника Вітовської ДПІ Інна Островська ознайомила платників з порядком подання та заповнення Заяви про бажання отримувати документи через електронний кабінет (F1391602) до контролюючого органу. Надала роз’яснення, як повідомити ДПС про зміну ЕЦП касира для роботи з ПРРО. 

Головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник звернула увагу на відновлену відповідальність, яка передбачена за проведення розрахункових операцій без застосування РРО чи ПРРО, проведення розрахункових операцій на неповну суму вартості проданих товарів, невидачу у паперовому вигляді та в електронній формі відповідного розрахункового документа.   

Спілкування відбувається у конструктивному форматі, платники отримують вичерпні відповіді на усі свої запитання. Серед присутніх розповсюджено друковану продукцію інформаційно-роз’яснювального характеру.